Înapoi la blog

Trilulilu face fente

TABLETĂ

2 min read
Trilulilu face fente

Mi s-a întîmplat de curînd să-mi dau seama că o anumită parte din fişierele mele de pe Trilulilu au dispărut. Da, au făcut puff fără nici o urmă a trecerii lor prin popospaţiul digital.

Om cu frica lui Dumnezeu şi cel mai mare duşman al linkurilor buşite (mai ales cînd sunt pe blogul meu) am băgat o fisă, mi-am luat o cafea şi m-am întins la poveşti cu moderatorul de serviciu de la Trilu… ăla.

Mare parte din fişierele care au dispărut erau (atenţie) piese PROMOŢIONALE, disponibile spre download direct de pe pagina artiştilor. Menţionez asta ca să nu fie nici o confuzie legată de legitimitatea acestor materiale. Aşadar, nu au fost eliminate ca urmare a unei plîngeri DMCA sau ştiu eu cum s-ar mai numi asta în ograda ORDA.

Mă rog. Îi explic eu lui nenea’ ăsta de la Crocodilu’ cum că fişierele au făcut paşi singure, sau dacă mi-au fost şterse, atunci au uitat să mă anunţe şi pe mine, userul de rînd şi posesorul lor de fapt. A urmat un schimb foarte rapid de mailuri prin care mi se solicitau detalii suplimentare, gen care fişiere, cu ce erau, cînd le-am uploadat etc, apoi nimic. N-am mai auzit de nici un moderator. Motivul pentru care mi-au dispărut fişierele e şi acum necunoscut.

Nu m-a deranjat faptul că anumite materiale la care ţineam au dispărut fără nici un motiv aparent. Nici dacă au dispărut din cauza faptului că cineva a buşit un hard (fie din neştiinţă, fie din neglijenţă - deşi un astfel de incident ar fi de neiertat pentru un serviciu care se doreşte a fi profesionist, sau măcar conform standardelor).

M-a deranjat atitudinea tipică serviciilor gratuite: e moca, deci, dacă nu-ţi place, fă paşi. Pentru informarea voastră, serviciul nu e moca - traficul meu contribuie la contractele alea şmechere de publicitate din care scoateţi decent.

Gata, m-am descărcat. De mîine îmi urc materialele audio pe propriul cont de hosting. Măcar aici îl mai pot da în judecată pe prestator.