Sunt hacker, iar dacă nu sunt hacker, atunci sunt blogger
O vorbă din popor spune să te întinzi cît ți-e plapuma, pentru că riști să-ți pui singur funia de gît încercînd să uimești pe cineva cu inteligența din dotare. Încă n-am uitat faza din clasa a 9-a cînd una dintre colegele mele maneliste îmi povestea despre cum “noi, rockerii am fost de Paște în cimitir și am băut de-am rupt”. Uatevăr…
Mai nou rockerii nu mai sunt valută forte, pentru că sunt niște bătrînei obosiți. Ce Dark Tranquillity, ce Hecate Enthroned, bă, animalule? Linkin’ Park și Avril Lavigne rules, mă. Mai nou, dacă vrei să uimești cu înțelepciunea fără de margini, tre’ să fii hacker, sau măcar să vorbești ca unul. Adică, cum plm să mergi la shkoala, nene, că nu e oka. WTF, vă kredeam may seri0shi. OK, pa, poop all (traducere liberă: sunteți niște căcați, vă salut).
Partea nasoală e că, dacă ești hacker, te mai sună prietenii să le repari calculatorul, și dacă treaba nu se rezolvă cu un banal reinstall fiindcă e niscai hardware bușit, îți cade acoperirea. Așa că, brusc, te hotărăști să trezești respectul public stînd sub o carapace de blogger. E la fel de sexy ca și cum ai citi filozofie și ai scrie și la ziar. 2 în 1.
Astăzi frunzăream niște bloguri cu expertiză cînd mi-am ars retina cu un studiu care zice:
“Numarul total al website-urilor existente pe Internet la inceputul lunii ianuarie 2008 este de 155 de milioane (conform Netcraft). Cifra este in crestere cu 5,4 milioane fata de luna decembrie 2007 […]. Cresterea cea mai evidenta a numarului de site-uri s-a realizat pe segmentul platformelor de blogging. Dintre acestea, primele trei: My Space, Live Spaces si Blogger, cumuleaza astazi aproximativ 25 de milioane de website-uri.”
Concluzia vine de la sine: suntem mulți, dom’le și eu sunt unul din cele 155 de milioane de website-uri, ca și cum (sanchi) un blog pe Yahoo, Blogger sau Wordpress e website, nu un ciolan mic aruncat săracilor care n-au bani (sau minte) să întrețină un domeniu și un cont de hosting.
Tuturor experților, o întrebare: ați scris vreodată un articol care să facă 25.000 de read-uri? Nu? Păcat, dar România e o nație de bloggeri și e mai chic să scrii decît să citești.