Înapoi la blog

Popii spun lucruri trăsnite

TABLETĂ

2 min read
Popii spun lucruri trăsnite

Sunt cîteva lucruri care nu încetează să mă minuneze. Numai ce s-a terminat scandalul cu înregistrarea conversaţiilor electronice, fie că e vorba de telefonie, e-mail sau instant messaging, că a reînceput panarama cu paşapoartele biometrice.

Principalul opozant, ca de obicei e Biserica Ortodoxă, mai precis părintele Iustin-Nu-Ştiu-Cum, mare autoritate în tehnologii digitale. Pentru mai multe detalii despre părerea lui tataie Iustin, filmul de pe iutub:

Aşaaa… să continuăm! Deşi este proprietara unui intreg lanţ de staţii radio, tipografii şi alte chestii destul de tehnice, Biserica continuă bătălia împotriva tehnologiei. Dacă înainte veneau cu un rug uriaş cu care să-i fută ardă pe-alde Galileo Galilei şi pe ceilalţi care îndrăzneau să creadă că pămîntul nu e plat, acum procedura e simplificată expoenţial.

Se ia o slujbă de duminică, împeună cu cireada de dobitoci care rup uşa să asiste la cuvîntul domnului. Se începe mai pe ocolite, cu menţiunea că cipul care stochează datele biometrice (deşi invizibil cu ochiul liber) are serigrafiat numărul 666 (formalitate: el poate fi perceput ca 001010011010 în binar sau 29A în hex, dacă îl face mai puțin periculos). Asta e tot, avem deja o turmă proastă care știe ce vrea și de ce noile pașapoarte sunt nasoale (în sensul că faci cancer de la ele [MP3 de 117 MB] - pe la minutul 45:45 - and stuff ).

De la ce m-am luat, probabil că vă minunaţi. Azi-dimineață veneam voios la serviciu prin Podu Roş, cînd am văzut afişul următor:

Bucuraţi-vă de zilele astea, pentru că sunt vremurile din urmă. Din urma căruţei cu proşti.