Înapoi la blog

Petroliști versus 'sataniști'

TABLETĂ

2 min read
Petroliști versus 'sataniști'

Via Metalhead (via DCU), aflu că găzarii de la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti au pus gînd rău unui lector universitar care fumează în sălile de curs şi promovează muzica rock. Manelarii “prejudiciaţi” afirmă că profesorul manifestă o atitudine satanistă şi că îndrăzneşte să vină la cursuri îmbrăcat cu tricouri inscripţionate cu chestii de genul “Suffering is the only satisfaction”. Mai mult chiar, profu’ e învinuit şi de faptul că

…fumeaza in sala de curs cu picioarele pe catedra si nu manifesta nici macar cel mai mic respect pentru studenti sau celelalte cadre didactice, aducand jigniri colegilor de catedra chiar fata de studenti - suportul de curs lipseste cu desavarsire, iar domnia sa nu are nici macar bunavointa de a furniza informatiile necesare, complete si suficiente pentru a putea fi in masura sa indeplinim conditiile minim necesare de a promova acest examen.

Vorbind de decenţă, numai cine nu a trecut prin facultate nu ştie ce se întîmplă în băncile sălilor de curs. Nu vreau s-o fac pe-a moralistul, însă am avut destul colegi / colege care îşi citeau liniştiţi revistele de modă, ascultau muzică pe telefon sau la MP3 player, sau trimiteau SMS-uri iubiţilor / iubitelor.

Iar dacă nu ştiţi, de multe ori şmecherii universitari îmbrăcaţi la patru ace (citeşte O’Neill şi Armani) se pricep mult mai bine la înjurat decît un amărît de lector. Mă întreb dacă gă(o)zarii cu pricina ar fi fost la fel de revoltaţi dacă proful ar fi propovăduit minunata cultură manelară în loc de metal.

Încă un citat şi v-am lăsat:

…in timpul unui curs a avut bunavointa sa ne exemplifice punctual genul muzical respectiv, aducand mai multe CD-uri pe care, pur si simplu, ne-a obligat sa le ascultam; a dorit sa stie parerile personale, iar exprimarea unei pareri clare si punctuale, l-a deranjat atat de tare incat nu a ezitat sa spuna ca nu exista cultura muzicala si acest lucru da dovada de incultura (nu consideram ca aceasta atitudine ar fi fost ofensatoare in vreun fel, atata timp cat traim intr-o societate in care se spune ca exista libertate de expresie).