Înapoi la blog

Matematica. Unde-i matematica?

TABLETĂ

2 min read
Matematica. Unde-i matematica?

Vă povesteam zilele trecute despre frigiderul meu mare, cu suport nativ pentru six-packuri. Cum o astfel de măgăoaie nu se umple singură, obişnuiesc să merg la cumpărături din cînd în cînd, în mod special atunci cînd mi se termină berea.

Nu mai e un secret pentru nimeni că sunt un mare fan Tuborg, aşa că, de obicei, iau six-packuri din cele apărute înainte de sărbători (niţel mai ieftine şi extrem de comod de transportat). Obişnuinţa e a doua natură, aşa că am continuat să pompez astfel de pachete pe parcursul celor 3 luni şi de-abia ieri mi-am dat seama că, de fapt, lucrurile s-au schimbat. Din “Pachetul promo” a rămas doar pachetul, aşa cum puteţi admira în cele două poze de mai jos:

Din cîte ţin minte, avem una doză de bere la 2,20, ceea ce înseamnă că 5 doze = 5 x 2,20 = 11,0 RON. În consecinţă, nu numai că a şasea doză nu e gratis, ci plăteşti chiar mai mult decît dacă ai cumpăra 6 bucăţi individual (13,2 RON). Şi acum mă întreb: unde dracu’i logica?

Românul dornic de “pleaşcă” e ţepuit de nu se vede, prostit pe faţă de oferte care mai de care mai atrăgătoare. Toate ca toate, dar pînă la bere!