Înapoi la blog

Eternul copil pierdut

TABLETĂ

2 min read
Eternul copil pierdut

Primim la poşta redacţiei încă un spam idiot care face valuri mari pe messenger:

S-a pierdut un copil! Dati si voi mai departe, pls. Anuntul imi vine de la o persoana serioasa. “Disparut: Dragos 13 ani, inaltime 1.54, parul de culoare neagra, tenul deschis, semnalmente remarcabile : pistrui , ochi caprui e la liceul teoretic dimitrie cantemir iasi in clasa 7 B. Oricine da detalii despre el, este rugat sa sune la numerele de telefon 0745231689 (tatal) si 07498637152 (mama). Va multumim… ” Da-l mai departe, te rog - chiar daca esti anti-mass trimite-l mai departe, este vorba de un copil

Cîteva amendamente, totuşi. Dragoş nu este din Iaşi, e întotdeauna în oraşul natal al celui de la care îl primesc. Cînd e din Botoşani, cînd din Suceava, cînd din Vaslui, deşi e drept că-şi face veacul mai des prin Iaşi. În al doilea rînd, şi numele lui variază: cînd e Dragoş, cînd e Cătălin sau Ştefan (de asta iubesc eu arhiva Yahoo Messenger-ului).

Ceea ce nu variază e dobitocia celor care îl trimit în continuare. Anunţul are deja mai bine de jumătate de an şi e , în mod evident, fals. Dacă totuşi îl vedeţi pe Dragoş, sunaţi-o pe mamă. Nu uitaţi să formaţi toate cele 11 cifre ale numărului. Asta în ce reţea e?