Înapoi la blog

De ce nu e România cea mai tare țară din lume

TABLETĂ

4 min read
De ce nu e România cea mai tare țară din lume

Am asistat azi, secvențial, la a nu-mai-știu-câta zi de 1 decembrie, mare sărbătoare pentru suflarea românească.

Printre discursurile politizate, premergătoare alegerilor parlamentare, oameni “de bine” care se înghesuiau la fasolele date moca, s-a filmat parada militară cu tehnică de intervenție surprinzător de recentă, dar cu militari, pompieri și jandarmi care nu încetaseră să-și calculeze ratele la bancă, salariul pe ora de defilare și încă mai resimțeau locurile în care îi bătea încălțămintea și uniforma nouă, “de bună”.

Poză cu autor necunoscut

M-am uitat surprins la discursurile patriotarde ale unor politicieni ce nu mai conteneau să preamărească Ziua României, a unei Românii pe care au vândut-o pe bucăți în privatizări pe-un dolar. Au fost prezenți un președinte nepopular, un fost președinte interimar somnoros, un și mai vechi președinte vorbitor de limbă rusă care și-a arătat respectul față de români și România în două reprize de streetfight cu minerii și un fost președinte al cărui mandate și-l mai amintește doar manualul de istorie de clasa a V-a și, eventual, Wikipedia. Toți cei care au siluit România în mandate mai lungi sau mai scurte, pozând acum pentru electoratul adunat ca mari iubitori de neam.

Nici publicul nu s-a lăsat mai prejos. Adunați la parada neamului, diverse categorii de oameni au dat din coate, care mai de care să prindă un loc în apropierea camerelor de filmat. În rolurile secundare de iubitori de țară, s-au remarcat:

 • Patriotul român care muncește în Italia și Spania și eludează plata impozitului pe venit, pentru că ceilalți români ajunși acum la pensie “să pună mâna-n pizda mamii lor să muncească. Doar n-o să le plătesc eu pensia, împuțiții dracu’”;
 • Patriotul român care pune imnul țării pe ritmuri de manele și crede că a căcat ditamai opera de artă.
 • Patriotul român proprietar de mașină de lux (BMW sau Audi) vechi de 25 de ani care își iubește țara atât de mult încât își pune numere bulgărești. Motto favorit „Să-mi bag PLA în taxa voastră”. Cu banii ăia-și construiesc bulgarii autostrada spre Grecia, iar noi punem cărămizi în găurile din drum.
 • Cetățeanul român, masă de manevră, care, pentru o porție de mici, un steguleț gratis și un pix, își vinde votul unor șacali flămânzi care vor profita de mandat să mai vândă ceva resurse de-ale țării;
 • Melteanul prost care a ieșit la paradă doar ca să-și ia porția de circ fiindcă i-au tăiat cablul și nu mai vede Antenele.
 • Presarii proști care s-au căcat pe ei cu titluri patriotarde de căcat ca să-i facă pe fraierii din casă să dea click și să facă “reiting”.
 • Regaliștii proști care văd într-un monarh obosit care stâlcește limba română, soluția neamului. Și care turuie asta ca niște animale turbate, de fiecare dată când li se pune sub bot un microfon.
 • Discobolul ratat, care promite că-și joacă adversarul în picioare și pleacă pe targă, făcut knock-out, de un oponent mai modest, dar mai bine pregătit.
 • Pokemonul de liceu care ascultă la telefon, printre manele, “Vreau o țară ca afară”, în timp ce stă cu picioarele pe bancă în parc și crapă semințe, stuchind elegant cojile printre stinghii.
 • Jigodia care-și asumă lucrul făcut bine, care a ieșit prin coincidență, dar care spune că n-a avut noroc în multele momente în care eșuează.
 • Aurolacul cu cristale argintii pe la bot și duhnind de la distanță, cu mâna întinsă printre trecători, în pregătire pentru “sfânta sărbătoare a Crăciunului”.
 • Omul de rând, înglodat în prejudecăți, care cumpără de la “secondhend”, că marfa aia, oricât de purtată, e tot mai bună ca cea românească. “Aia românească n-a fost bună niciodată, dom’le, îți spun eu după 30 de ani de lucrat în fabrică de textile, ce noi nu știm că furam colorantul și nu mai ținea vopseaua ca pe hainele de import?”

Asta e România pe care o urăsc. România pe care presa o portretizează în culori minunate, pentru un popor care azi e patriot, dar mâine redevine la adevărata lui natură. Vă las cu o scenă genială din The Newsroom, o scenă de sinceritate și realism nemaivăzut pentru națiile de patrioți. Din păcate, uploaderul a dezactivat opțiune de embed, așa că va trebui să dați clicka-clicka pe link.