Înapoi la blog
D'ale Facebook-ului
PROGRAMMING
• 3 min read
[Reader, beware: hate post]
Zilele astea am făcut abuz de Facebook să recuperez cu chestiile pe care le-am pierdut cât timp am fost plecat cu treburi. Ştiu că mi-am promis să nu menţionez prea curând ceea ce aveam de semnalat, dar viaţa-i dură, iar un adevăr spus la timpul lui face mai mult decât menajarea celorlalţi din politeţe. Mno, acuma că mi-am tras “circumstanţe atenuante”, hai cu lista:
- Poze de la nuntă, fix ca profile picture. Ştim că de-abia ai aşteptat să te măriţi şi probabil eşti mândră în sinea ta de ce frumos te-ai îmbrăcat în rochie de mireasă şi ai dansat găina, dar e patetic. How about a “married to…” hint instead?
- Pozele tale de zi cu zi în acelaşi album cu pozele tale de la nuntă (vezi bulina no. 1 de mai sus). Greşeala asta te va costa capital de imagine, pentru că eşti mai frumoasă cât eşti rudă cu Photoshop. Contrastul dintre tine în viaţa reală şi fake-urile post-procesările de studio e major. Între tine la nuntă şi tu în viaţa de zi cu zi e o prăpastie uriaşă.
- Gigeii care îşi încurcă numele cu prenumele. Ştiu că e greu să te decizi care e Name şi care e Surname (sau, alternativ, First şi Last Name), dar Facebook e disponibil şi în limba română. Acolo e totul evident.
- Gigeii care au prenume şi pseudonim. Îl ştiţi pe Mihai Michael? Nici pe Silviu VZP? Nici eu. Ştiu că e trendy să acorzi mare atenţie cantităţii de informaţie pe care o faci publică, dar nu văd nici un sens în a nu-ţi publica numele, dar, în acelaşi timp, în a-ţi publica poze cu tine în ipostaze de intelectual pe la chefurile din cămin. Bottom line, dacă vrei să fii anonim, stai departe de Facebook. Apropo, mai e deschis Hi5-ul?
- Yes man-ii care se bagă în seamă peste tot şi dau like-uri la chestii pe care nu le înţeleg. Cum ar fi textele scrise in swahili şi osmană. Ce căcat ţi-a plăcut acolo, nenea, că nici poze nu aveau?
- Hoţii de contacte. Dacă îl ai tu în listă, sigur ca e bun şi pentru mine, mai ales că trebuie să-mi fac norma de 500+ de prieteni. Mă bucur că există deja o opţiune care să-ţi ascundă contatcele de astfel de “prădători”.
- Clickerii. Înţeleg că pentru voi ziua are 36 de ore, pe care le petreceţi toate pe Facebook. Până aici, nu e nici o problemă, dar dacă le petreceţi completând chestionare despre ce credeţi că fac eu, e tare trist. Go to hell instead, it’s way funnier.
Cam asta e tot. Încheiem cu o poză de descreţit frunţile: