Înapoi la blog

Another Airbites the Dust

TABLETĂ

2 min read
Another Airbites the Dust

Din diverse motive am fost forţat să renunţ la conexiunea la Internet oferită de Erdieşh. Practic, trebuia să refac un contract cu RDS-ul local, aşa că m-am îndreptat spre sediul de la Gară.

După aproape o oră şi jumătate de aşteptări (timp în care am fost copios amuzat de doi cocalari veniţi să se iniţieze în tainele Internetului) ajung să vorbesc cu reprezentanta de vînzări: o domnișoară scundă şi inocentă, care habar n-avea cu ce se mănîncă serviciile RDS.

Îi explic cucoanei că sunt deja cablat de RDS şi că am priza de acces la Net şi telefon în casă. Există şi link, tot ce am nevoie e un username şi o parolă pentru a mă putea conecta în reţea. Cu aerul îngrozit al unei demoazele căzută în groapa cu tigri bengalezi, îmi răspunde că sunt conectat ilegal şi că abuzez de infrastructura lor (—stupoare—). Mai aflu că pot fi dat în judecată pentru simplul fapt că am un cablu RDS în casă.

Din nou la explicaţii, îi transmit micii bovine de la ghişeu că, în acest caz, pot da la rîndul meu RDS-ul în judecată pentru faptul că am echipament IT la mine pe proprietate. Nu s-a prea prins gagica că o luam la mişto, însă s-a dezumflat rapid.

Din nefericire, n-a muşcat chiar toată gogoaşa, aşa că sunt anunţat că voi avea net în maximum 120 de zile lucrătoare, asta doar dacă semnez contractul pe loc. Le-am mulţumit frumos pentru promptitudine, apoi m-am îndreptat spre Connect Center-ul Airbites.

La Airbites, am fost preluat prompt de operatori. Am semnat contractul, nu înainte de a întreba dacă am acces la porturile 25, 110 şi 995 (întrebare la care mi s-a răspuns cu un por… ceee?). Jumătate de oră mai tîrziu, aveam net, însă tot blocat pe porturile respective eram. Sunat repejor la call center, promis marea cu sarea, nu s-a rezolvat nimic.

Trei zile mai încolo, tot nici un răspuns. Din fericire, pot înlocui portul 25 cu 465 fără nici o problemă. Cu toate acestea Airbites bites the dust. Epic fail la partea de suport tehnic.