Despre mine, mai pe larg

GAAAAAAAAH! Urăsc să scriu despre mine.

Am început să scriu programe de calculator în 1995, folosind computerul Z80 al familiei. Înarmat cu un HC-90, un player de casete și un floppy drive de 5,25'', am petrecut câteva luni din copilărie mutând aplicații de pe casete pe floppy disk-uri, folosind Tape2Disk, o aplicație Assembler pe care am scris-o de la zero. Colecția mea de casete și floppy disk-uri este încă funcțională, dar primul meu PC nu a supraviețuit atât de mult.

Anii 2000 m-au prins învățând limbaje de programare web (în special JavaScript și PHP) prin tutoriale publicate pe versiunea CD a revistei CHIP. Curând după aceea, am descoperit minunatul Delphi, un limbaj de programare orientat pe obiecte pentru Win32. Până când am terminat liceul, am învățat tot ce se putea despre programarea pentru Windows. Unele dintre jocurile și aplicațiile mele sunt încă online, în timp ce altele nu au văzut niciodată lumina zilei.

M-am angajat pentru prima dată în 2007 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde studiam la acea vreme. Acolo m-am familiarizat cu administrarea de sisteme, rețele de calculatoare și clustere de calculatoare. În 2008 m-am alăturat Bitdefender și am trecut în domeniul securității cibernetice. În prezent, sunt director de cercetare a amenințărilor la Bitdefender, unde construiesc lucruri minunate, selectez știrile, vorbesc la conferințe și conduc parteneriatul CNA cu MITRE. Puteți găsi o descriere mai detaliată a ceea ce fac pe profilul meu de LinkedIn .